Skidkul och skidträningar

Träningar hålls onsdagar kl. 18.00 vid skidspåret bakom Stjärnhallen. Ledda träningar ordnas för barn i åldersklasserna U8 till U16. Barnen delas in i grupper beroende på kunskapsnivå för att alla ska kunna träna utifrån sina egna förutsättningar.
Föräldrar till yngre barn och nybörjare kan delta i Kottens Skidskola som ordnas vid några tillfällen under vintern.

Köldgränsen är -15 grader. Vi följer termomtern utanför Stjärnhallen. I Skidkuls Facebookgrupp informerar vi närmare om ändringar såsom skidstil m.m. Anmäl dig också till Skidkuls Whatsappgrupp så får du informationen ännu snabbare! Hör av dig till någon av Skidsektionens medlemmar eller anmäl dig på plats.

När man kommer till skidträningen kryssar man i sitt namn på listan som finns framme i utrymmet bakom Stjärnhallen (bombskyddet). Efter avklarad skidskola, ringar man in sitt kryss så vi vet att alla har kommit tillbaka från skidspåret. Ju oftare man deltar, desto större chans har man att vinna utlottningspriser på Minkens skidavslutning.

Deltagaravgift

Deltagaravgiften är 27 € för Skidpasset som innehåller både tävlingslicens och försäkring för vinterns träningar och tävlingar. Är du född 31.5.2007 eller tidigare är avgiften 68 € om du vill kunna delta i nationella tävlingar (skidpasset räcker för distriktstävlingar).

För att Minken ska sköta om anmälningen till vinterns skidtävlingar krävs också att man betalar Minkens medlemsavgift som är 20 € per person eller högst 60 € per hushåll.

Kilometerkortet

På kilometerkortet som finns att hämtas i bomskyddet skall man samla så många skidkilometrar som möjligt under vintern. Kortet skall sedan lämnas in med förälders underskrift. Pris fås på junioravslutningen enligt hur långt man har skidat.
Du kan också ladda ner och skriva ut kilometerkortet här.

JEPO cup

Traditionella föreningstävlingen Jepo Cup ordnas i samband med några Skidkulkvällar. Det är en tävling för knattar under 6 år upp till 14 år. I cupen ingår 4 deltävlingar som skidas i Munsala, Jeppo och i Nykarleby. Prisutdelning i samband med IF Minkens skidavslutning för de som deltagit i minst 2 st tävlingar. Också barn som deltar i Kottens skidskola kan vara med i Jepo Cup.

Skidskolor i Jeppo och Munsala

Om det finns tilräckligt med snö för att preparera skidspåren i Jeppo och Munsala så ordnas det också skidskolor där på måndagar och tisdagar. Skidskolorna arrangeras av Jeppo IF och Munsala IFK. Om du har möjlighet så får du gärna delta i dessa tillfällen för att lära dig ännu mera skidteknik!

Skidkul 2020

Det preliminära programmet för Skidkul i Nykarleby centrum ser ut så här:

29.1 Skidkul, fri stil
5.2 Skidkul, klassiskt
12.2 Skidkul, fri stil
17.2 Jepo Cup 1, fri stil, Jeppo
19.2 Skidkul, klassiskt
26.2 Test av banor! Talko inför Onnis Runda! Fri stil
27.2 ONNIS RUNDA / Jepo Cup 2, fri stil (OBS! dagtid)
3.3 Jepo Cup 3, klassiskt, Munsala
4.3 Skidkul, klassiskt
11.3 Skidkul, fri stil
18.3 Jepo Cup 4, klassiskt, Nykarleby
25.3 Skidkul, Utfärd till Punkten med korvgrillning och saft.

OBS! Programmet kan ändras beroende på andra skidtävlingar, Åkstilen kan ändras t.ex. beroende på på väder. Vi meddelar om ändringar på Minken Skidkuls Facebooksida och i Skidkus Whatsappgrupp.

Aktuella skidträningar