Skidkul

IF Minkens Skidkul/Skidskola hålls onsdagar kl. 18.00 vid skidspåret bakom Stjärnhallen. Barnen delas in i grupper beroende på kunskapsnivå för att alla ska kunna träna utifrån sina egna förutsättningar. Vi tillämpar inte åldersgrupper utan man väljer den grupp där nivån passar bäst. Riktgivande grupper är ändå nybörjare upp till ca 6 år, 7-9 år och 10-14 år. Tillfällena är till för alla från minsta junior till 16 åringar som skidar i Hopeasompa. Föräldrar till de minsta barnen som deltar i nybörjargruppen bör vara med och skida eller gå tillsammans i spåret.

Köldgränsen för Skidkul är -15 grader. Kolla på Sjärnhallens termometer, vi följer den. I Skidkuls Facebookgrupp informerar vi närmare om ändringar såsom skidstil m.m. Anmäl dig också till Skidkuls Whatsappgrupp så får du informationen ännu snabbare! Hör av dig till någon av Skidsektionens medlemmar eller anmäl dig på plats.

När man kommer till skidskolan kryssar man i sitt namn på listan som finns framme i utrymmet bakom Stjärnhallen (bombskyddet). Efter avklarad skidskola, ringar man in sitt kryss så vi vet att alla har kommit tillbaka från skidspåret.

För varje tillfälle man är med får man en lott med vilken man kan vinna skidutrustning m.m. vid Minkens skidavslutning,

Kilometerkortet

På kilometerkortet som finns framme att hämtas i bomskyddet, skall man samla så många skidkilometrar som möjligt under vintern. Kortet skall sedan lämnas in med förälders underskrift. Prispokal fås på junioravslutningen enligt hur långt man har skidat.
Du kan också ladda ner och skriva ut kilometerkortet här.

JEPO cup

Traditionella föreningstävlingen Jepo Cup ordnas i samband med några Skidkulkvällar. Det är en tävling för knattar under 6 år upp till 14 år. I cupen ingår 4 deltävlingar som skidas i Munsala, Jeppo och i Nykarleby. Prisutdelning i samband med IF Minkens skidavslutning för de som deltagit i minst 2 st tävlingar.

Skidskolor i Jeppo och Munsala

Om det finns tilräckligt med snö för att preparera skidspåren i Jeppo och Munsala så ordnas det också skidskolor där på måndagar och tisdagar. Skidskolorna arrangeras av Jeppo IF och Munsala IFK. Om du har möjlighet så får du gärna delta i alla tillfällen för att lära dig god skidteknik!

Skidkul 2019

Det preliminära programmet för Skidkul i Nykarleby centrum ser ut så här:

2.1 Skidkul, fri stil
9.1 JEPO Cup 1, fri stil, Nykarleby
16.1 Skidkul, klassiskt
23.1 Skidkul, klassiskt
29.1 JEPO Cup 2, klassisk masstart, Munsala
30.1 Skidkul, fri stil
4.2 JEPO Cup 3, fri stil, Jeppo
6.2 Skidkul, klassiskt
13.2 Skidkul, fri stil
20.2 JEPO Cup 4, klassiskt, Nykarleby
27.2 Testning av banor! Talko inför Onnis Runda!
28.2 ONNIS RUNDA
6.3 Skidkul, klassiskt
13.3 Skidkul, fri stil
20.3 Skidkul, fri stil
27.3 Skidkul, Utfärd till punkten med korvgrillning och saft.

Här kan du ladda ner och skriva ut Skidkulprogrammet.

OBS! Programmet kan ändras beroende på andra skidtävlingar, Åkstilen kan ändras beroende på på väder. Vi meddelar om ändringar på Minken Skidkuls Facebooksida och i Skidkus Whatsappgrupp.

Aktuella skidträningar