Orienteringsträningar

Minkens vinterträningar

Läs mer på den här sidan


FSO träningsdagar

Följ med https://fso.idrott.fi/fso-traningsdagar-2020-2021/


Träningssamarbeten

Kolla in https://orientering.ikfalken.fi/traning/

Kom ihåg att vem som helst får ta del av dessa träningar, även om de är planerade med ungdomarna i fokus! 


Träningskartor för nerladdning

Ladda ner lämplig PDF-karta via länken. Skriv ut kartan på en färgskrivare i A4-format. OBS! Se till att utskriften inte krymper eller förstorar utskriften för att skalan ska blir rätt, i Adobe Reader kryssas rutan ”Verklig storlek”.

I januari-mars ordnar vi orienterarnas inomhusträningar vid Munsala skola på torsdagar. Vi börjar kl. 18.30 med en gemensam uppvärmningslänk på antingen 2km eller 4km (Reflex, pannlampa och dubbskor kan vara bra att ha). Inneträningen börjar kl 19.00 med lite orienteringsteknik och cirkelträning.
Liggunderlag och drickaflaska med.

Träningarna är till för både barn och vuxna, alla med!

Med reservation för ändringar i programmet. Ändringar meddelas via Whatsapp-gruppen för orienterarena och via IF Minkens infogrupp på Facebook.

23.1    Munsala skola
30.1    Oklart, info kommer senare
6.2      Munsala skola
13.2    Munsala skola
20.2    Munsala skola
27.2    SPORTLOV
5.3        Munsala skola
12.3    Munsalagården OBS plats!
19.3    Munsalagården
26.3    Munsalagården
Från och med april börjar vi med orienteringsträningar utomhus.


Poängräkningen, som används för utdelning av intresse- / aktivitetspris efter säsongen, ändras från och med 2019 för orienteringsträningar och -tävlingar. Poängerna räknas enligt följande:
2 poäng – egna torsdagsträningar och skärmjakten.
4 poäng – nationella och ekorrstigstävlingar samt DM
6 poäng – FSOM och FM


Arrangörsinfo

Här hittas info till arrangörer av träningar och Skärmjakten.

Är du utsedd till arrangör och redan nu vet att du är upptagen byt med någon annan eller skaffa en vikarie, om det inte lyckas så meddela Emilia Ek eller Yvonne Granlund.


Träningskartor

Det håller på och byggs upp en databas med träningsbanor för orienterare i nejden. Kartor med färdiga banor finns att ladda ner via Google Drive om man registrerar sig. Registrera dig genom att sända sitt namn och din epost-adress till mapsbylennartti(ät)gmail.com Banor/kartor finns över olika ställen i området Nykarleby och norrut, allt beror på hur många föreningar som går med. Tanken är att den erfarna orienteraren ska hitta bra träningsmöjligheter då det passar tidsmässigt.Ibland finns fiberband eller gamla kontrollställningar i terrängen som utgör kontrollpunkten. Kartorna är i PDF- eller JPG-format och kan skrivas ut med vilken färgprinter som helst.

Aktuella träningar